Aluminium rolluiken: nadelen, voordelen & prijzen

Aluminium voor de lamellen van rolluiken wordt minder vaak gebruikt dan PVC rolluiken als het gaat om een particuliere woning. In principe worden aluminium rolluiken bij particulieren alleen aangeraden als het gaat om brede ramen. Alu rolluiken worden het meest gebruikt bij zaken en/of bedrijven wegens een verbeterde inbraakbeveiliging.

Ontvang GRATIS offertes aluminium rolluiken

aluminium rolluiken

Voordelen en nadelen rolluik aluminium

Voordelen alu rolluik

Aluminium rolluiken bieden heel wat voordelen:

Aluminium is sterk materiaal

Aluminium rolluiken zijn sterker dan PVC of kunststof rolluiken. Aluminium rolluiken gaan dus langer mee (altijd op- en neer laten van de rolluik), zijn beter bestand tegen guur weer (hagel, stortregen) en ongelukjes (bvb. een bal op de rolluik) leiden vaak niet tot ernstige gevolgen voor de rolluik.

Daarnaast hebben ze een erg strakke uitstraling.

Betere isolatiewaarde

Aluminium rolluiken zorgen voor een betere isolatie dan PVC rolluiken.

Aluminium rolluiken voor betere inbraakwering

De beste inbraakwering met rolluiken is gegarandeerd door gebruik te maken van aluminium lamellen. Aluminium rolluiken wegen meer dan PVC lamellen of kunststof rolluiken. Dit maakt ze te zwaar om op te heffen, dieven kunnen moeilijk iets tussen de lammellen krijgen en ze maken te veel lawaai als ze dit proberen.

Makkelijk te gebruiken

Licht materiaal, wat er voor zorgt dat de rolluiken makkelijk handmatig op te trekken zijn, of bij gebruik van een rolluikmotor, dat de buismotor minder zwaar werk zal moeten leveren.

aluminium-rolluiken.jpg

Nadelen alu rolluik

Net zoals elk type rolluik hebben ook aluminium rolluiken nadelen:

Aluminium rolluiken zijn duurder

Een aluminium rolluik heeft een hogere prijs dan pvc of de kunststof variant. Met een pak duurder, spreken we van een verdubbeling van de prijs tegenover kunststof.

Zwaar gewicht

Aluminium lamellen wegen veel. Voor handmatige bediening kan dit soms problemen geven. Bedenk ook dat, bij een niet manuele bediening, een zwaardere buismotor nodig is om een aluminium rolluik automatisch op te trekken.

Aluminium rolluik maakt meer lawaai

Aluminium rolluiken maken meer lawaai. Als het tegen de rolluiken hagelt, zal je een metalig geluid horen. Hetzelfde geldt als je de rolluiken op of neer laat.

Aluminium rolluiken prijzen

Wat kosten aluminium rolluiken? Schrik niet! Aluminium rolluiken zijn erg duur. Zeker als je geen handmatige bediening wenst en ze gaat combineren met een rolluikmotor. Een exacte prijs voor een aluminium rolluik kunnen we je natuurlijk niet geven, maar hierbij alvast een indicatie van de gemiddelde prijzen voor verschillende types aluminium rolluiken:

Aluminium rolluiken, met ook de rolluikkast in aluminium van ongeveer 1 meter op 1,5 meter kosten je 340 euro. Diezelfde rolluik, zonder aluminium kast, kost je ongeveer 290 euro. Wens je een elektrische bediening? Uiteraard kost een automatische bediening meer dan een manuele bediening.

Wil je weten wat aluminium rolluiken jou exact zouden kosten? Vul onderstaand formulier in, te samen met het aantal ramen en (+/-) de groottes.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?
3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.