Rolluiken prijzen: België

Rolluiken prijzen kunnen sterk uiteenlopen, omdat ze er in alle soorten en maten zijn. Zo moet je rekening houden met de grootte van de rolluiken, de kwaliteit, de eventuele mechanisering en mogelijke opties van de rolluiken. Wij helpen je met een gemiddelde prijs te geven per categorie rolluiken.

Ontvang GRATIS offertes en advies

rolluiken prijzen belgie

Rolluiken prijs

Allereerst is het goed om weten dat er heel wat verschillende soorten rolluiken op de markt zijn. Zo zijn er dus zowel dure als goedkope rolluiken. De meest gebruikte -particuliere- rolluiken zijn de voorzetrolluiken, opbouwrolluiken en inbouwrolluiken.

Een prijsverschil tussen deze rolluiken is mogelijk. Zo zal je meer betalen voor een inbouwrolluik, aangezien je hierbij vaak nog allerlei bouwwerken moet uitvoeren vooraleer de rolluik kan worden geplaatst. Dit moet bij een voorzetrolluik in veel mindere mate.

De prijs van je rolluiken is ook afhankelijk van het soort materiaal je kiest. Zo zijn er aluminium rolluiken, rolluiken van kunststof en houten rolluiken. Exacte kosten zijn er natuurlijk niet, maar volgende tabel geeft je een indicatie van de prijzen per type rolluik:

Soort rolluik Prijs
Kunststof rolluik 100cm x 100cm €95 – €155
Kunststof rolluik 200cm x 200cm €240 – €340
Aluminium rolluik 100cm x 100 cm €105 – €255
Aluminium rolluik 200cm x 200cm €360 – €625
Houten rolluik Vanaf €250
De bediening €15 – €250
Montage €95 – €250

Ontvang GRATIS offertes en vergelijk prijzen

Natuurlijk is het ook logisch dat je meer betaalt indien de rolluik groter wordt, afhankelijk van de leverancier en de opties waarvoor je kiest. Meestal vind je rolluiken vanaf ongeveer 100 tot en met 300 cm. Indien je grotere rolluiken wilt, zal je deze meestal op maat moeten laten maken en vergeet niet dat hieraan vaak een grote extra kost verbonden zit.

Alle bovenstaande prijzen zijn zonder opties of mechanisering. Geen zin in handmatige bediening? Ben je geïnteresseerd in een gemechaniseerde of elektrische rolluik, zodat je jouw rolluik niet meer zelf moet openen? Geen probleem, tegenwoordig kan je deze overal vinden!

Hoe groter de rolluiken met elektrische bediening zijn, hoe hoger deze mechanisering zal kosten. Hoeveel kosten rolluiken voor bij jou thuis? Vraag een gratis offerte aan om rolluiken te laten plaatsen.

Inbouwrolluiken

Rolluiken prijzen nemen toe bij opties!

Verder kunnen rolluik prijzen ook nog afhangen van de volgende zaken:

1. Omkasting

De rolluikkast is de opbergplaats van de lamellen, wanneer ze opgerold zijn en niet zichtbaar zijn. De prijs van deze omkasting kan verschillen aangezien men er allerlei aanpassingen aan kan doen.

2. Kleur van lamellen

Rolluiken zijn meestal verkrijgbaar in basiskleuren zoals wit, grijs, beige en zwart. Wil je een rolluik die beter aansluit bij je raamkozijnen of bij de woning? Dan kan je altijd de lamellen in een ander kleurtje aanvragen.

Reken toch op zo’n twintig euro extra bij kleinere ramen en tot 200 euro extra bij grotere ramen. Ook hier geldt het principe: hoe groter, hoe duurder. Meestal zijn lamellen verkrijgbaar in de meeste ral-kleuren.

3. Draaischakelaar

Een andere handigheid is een draaischakelaar. Deze draaischakelaars zijn bruikbaar bij elektrische rolluiken.

4. Automatische rolluik

Eventueel kan je ook opteren voor een volledig geautomatiseerde rolluik, door een tijdklok in de rolluiken te installeren, zodat de rolluiken automatisch, op een bepaald tijdstip dicht- en opengaan.

Rolluiken prijzen: overzicht opties

De prijzen van rolluiken kunnen -zoals je al las- ver uiteenlopen. De prijs wordt onder andere beïnvloed door de manier van bedienen, afmetingen en de extra opties.

Daarnaast moet je een rolluik plaatsen, je betaalt meer voor het laten plaatsen van rolluiken. Een rolluik monteren kost gemiddeld € 125. Voor een rolluik van 1 meter bij 1 meter betaal je ongeveer tussen de € 100 en € 500.

De tabel hieronder geeft je een indicatie van de prijzen:

Soort rolluikPrijs
Rolluik met handmatige bedieningVanaf 150 euro
Elektrische rolluikVanaf 150 euro
Rolluik met afstandsbedieningVanaf 215 euro
MontageGemiddeld 125 euro

Interesse in rolluiken? Vraag prijzen aan!

Er zijn heel erg veel verschillende rolluiken. Gewoon standaard rolluiken, rolluiken met elektrische bediening, handmatige rolluiken, kunststof rolluiken of rolluiken van aluminium,… Daardoor is het ook moeilijk kiezen welke rolluiken je nu het liefst wil. Een installateur kan je adviseren, tips geven en helpen beslissen.

Rolluiken kopen voor in jouw woning? Via onderstaand offerteformulier kan je gratis en makkelijk meerdere offertes aanvragen bij gespecialiseerde vakmannen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?
3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.