Houten rolluiken: prijs, info en waarom nog relevant?

Vroeger werden rolluiken uit aluminium, pvc of aluminium gewoonweg niet gemaakt, dus was de enige mogelijkheid houten rolluiken. We bekijken waarom de rolluiken nog steeds geïnstalleerd worden, de prijs en nog veel meer. Wil je rolluiken laten installeren of vervangen? Ontvang gratis offertes en advies van experts via ons offerteformulier.

Ontvang GRATIS offertes en advies

houten rolluiken

Waarom houten rolluiken?

Doordat er veel problemen waren met houten rolluiken werd er overgeschakeld naar andere alternatieven. Echter is er nu natuurlijk ook al meer onderzoek gedaan naar duurzaam hout en zou je nu dus ook weer kunnen overschakelen naar houten rolluiken.

De redenen om voor houten rolluiken te kiezen zijn divers. Enerzijds vind je de look en feel van een houten rolluik misschien mooier, anderzijds passen ze misschien beter bij bepaalde types woningen.

Hoe is de houten rolluik verandert?

Net zoals bij vrijwel alles is ook de tijd voor een houten rolluik niet stil blijven staan.

  • Vroeger waren vele scharnieren uit hout gemaakt en gingen ze snel kapot. Tegenwoordig zijn verbindingsscharnieren gewoon uit metaal gemaakt en zitten ze ook niet meer op de rolluik, maar in de rolluik. Dit zorgt voor een goede bescherming.
  • Nog een verandering is natuurlijk de houtsoort die wordt gebruikt. Hardhout of geïmpregneerd hout dat perfect bestand is tegen allerlei weersomstandigheden wordt ook gebruikt bij rolluiken. Hierdoor hoef je dus niet meer angstig te zijn dat je rolluik zou gaan rotten.
  • Je kan nu ook elektrische rolluiken van hout vinden. Houten rolluiken met elektrische bediening waren vroeger ondenkbaar.
houten rolluik prijs

Voor- en nadelen rolluiken van hout

Voordelen

  • Zoals je wellicht al hebt gelezen over de andere materialen die vaak voor rolluiken worden gebruikt, zijn deze niet overschilderbaar. Met hout heb je dit voordeel natuurlijk wel. Alle kleuren die je maar wenst.
  • Je hebt vrijwel dezelfde voordelen als elk ander materiaal. Zo kan je de houten rolluik ook automatisch laten maken.
  • Unieke en authentieke uitstraling.

Nadelen

  • Slechts verkrijgbaar bij enkele leveranciers in België.
  • Vaak duurder dan de overige varianten, omdat er minder vraag naar is.
  • Het is moeilijk om zelf te plaatsen.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Prijs van houten rolluiken

De prijs van een houten rolluik met bekasting is 350 euro. Net zoals bij elk ander type rolluik is het moeilijk om een exacte en algemene prijs te geven. De totale prijs hangt immers af van heel wat factoren.

Welk hout kies je? Wat is de grootte van de rolluik? Wordt de rolluik automatisch of met de hand bediend? Wie zet de rolluik? Deze zaken zullen bepalen of de rolluik al dan niet meer dan 350 euro zal kosten.

Alternatief: rolluiken met houtlook

Tegenwoordig worden PVC rolluiken en aluminium rolluiken het meest gebruikt. Deze rolluiken kunnen ook in houtlook gemaakt worden. Dat wil zeggen dat ze eruit zien als hout, maar dus van een ander materiaal zijn.

Interesse in houten rolluiken? Vergelijk prijzen

Wil je rolluiken laten plaatsen of vervangen? Via onderstaand formulier ontvang je gratis vrijblijvende offertes en advies van verschillende vakmannen. Op die manier kan je prijzen vergelijken en de beste optie vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?
3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.