Rolluikkast isoleren

Moet je een rolluikkast isoleren? Rolluiken zijn uitstekend voor isolatie. Ze zorgen er immers voor dat koude niet, of in ieder geval veel minder, door de ramen filtreert. En omgekeerd natuurlijk ook; dat hitte niet ontsnapt door de beglazing. Je kan zowel, PVC, aluminium als houten rolluiken isoleren.

Om de werking van een rolluik helemaal te optimaliseren is het geen slecht idee om je rolluikkast extra te isoleren. Dat kan je zelf doen, of laten doen. Sowieso zijn rolluikkasten wel al wat geïsoleerd, maar een beetje meer kan natuurlijk geen kwaad.

Indien je zelf isolatie in de rolluikkast wilt gaan stoppen, raden wij aan om een vaste plaat te gebruiken en geen rockwool platen of iets dergelijks. Deze absorberen immers heel wat water.

Vind de juiste vakman in jouw regio

rolluikkast isoleren

Zelf rolluikkast isoleren

Om minder energie te laten ontsnappen door koudebruggen bij rolluiken, kan je maar beter je rolluik isoleren. Zeker bij oude huizen met verouderde rolluiken is het isoleren van een rolluikkast de moeite.

Rondom de rolluik moet isolatie komen te zitten. Wij raden aan om gebruik te maken van vaste isolatieplaten, aangezien die beter bestand zijn tegen mogelijk vocht.
Voor je de isolatieplaten vastlijmt wel even testen of de rolluik nog vlot kan af- en oprollen.

Aan de zijkanten moet er natuurlijk ook isolatie komen. Let daarbij vooral op voor de as en/of de motor. Laat zeker een centimeter over als uitsparing.

Ten slotte moeten er nog isolatieplaten aan de achterkant van de rolluikkast worden geplakt. Zorg er natuurlijk voor dat ook dan nog de opgerolde lamellen kunnen afgelaten worden. Het is heel goed mogelijk dat er nog wat kiertjes, gaten of openingen zichtbaar zijn. Spuit deze toe met PUR-schuim of iets dergelijks zodat er geen warmte meer kan ontsnappen, of koude binnenkomen.

Ten slotte moet de rolluikkast nog mooi moeten worden gedicht en afgewerkt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?

2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?

3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?

4*. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Bijkomende informatie

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.