Rolluikmotor vervangen: prijs, manier en andere belangrijke info

Het essentieel om te weten hoe jee rolluikmotor kan vervangen. Rolluik motoren zijn de mechanische motoren die ervoor zorgen dat rolluiken volledig worden geautomatiseerd met behulp van een afstandsbediening.

Vind GRATIS de juiste vakman om je rolluikmotor te vervangen

Wat is een rolluikmotor?

Rolluik motoren zijn er met name verantwoordelijk voor dat jij niet meer zoals bij de handmatige producten aan het rolluiklint moet trekken om het rolluik op of af te laten, maar gewoon de afstandsbediening kan gebruiken.

Verder is het vaak een moeilijk werkje om je rolluik goed af te stellen met de schakelaar. Het is immers belangrijk dat het rolluik niet te snel -of te traag- wordt afgesteld, aangezien er anders problemen kunnen voorkomen bij de bediening en bijgevolg het rolluik zal blokkeren.

elektrische motor rolluik

Motor rolluik vervangen

Als je al een rolluik met buismotor hebt, volstaat het om de defecte motor te vervangen. Hierbij moet je ervoor zorgen dat het rolluik volledig uitgerold is. Indien de oude motor het begeeft bij volledige uitrolling, moet een andere werkwijze gehanteerd worden.

Schakel zeker ook de stroom tijdelijk uit wanneer je de nieuwe motor wil implementeren. Wat betreft prijs mag je overigens rekenen op bedragen tussen 170 en 300 euro voor een nieuwe buismotor.

Rolluikmotor zelf afstellen

Ga geleidelijk te werk

Om bij een elektrische rolluik motor de motor zelf af te stellen, dien je heel geleidelijk te werk te gaan.
In de buismotor rolluik zit een chip die alle bewegingen registreert, waardoor het rolluik de bewegingen perfect kan kopiëren die jij doet en bijgevolg het rolluik perfect laten afstellen.

Gebruik een inbussleutel

Om dit te kunnen doen heb je allereerst een inbussleutel nodig. Deze sleutels komen vaak voor in een setje van verschillende inbussleutels met verschillende groottes en ze zien er uit als een ‘L’.

Deze inbussleutel stop je vooraan in de motor. Vervolgens draai je aan de sleutel naar de plus-kant. Hierdoor zal het rolluik geleidelijk aan inrollen.

rolluikmotor vervangen

Rol het rolluik volledig op

Het is belangrijk dat je dit rustig aan doet, zodat het rolluik niet vast komt te zitten. Wanneer het rolluik volledig is opgerold, stop je met draaien. Dit is de juiste positie voor het inrollen van het rolluik.

Voer dezelfde bewegingen uit aan de andere kant

Vervolgens doe je hetzelfde voor het uitrollen van het rolluik, maar dit keer beweeg je de inbussleutel naar de min-kant. Laat het rolluik dit keer geleidelijk aan afzakken, tot het het einde van het raam bereikt. Let op dat het luik niet over de ramen gaat. Wees met andere woorden voorzichtig als je wil vermijden dat de lamellen van het voorzet rolluik gaan blokkeren.

Hulp bij vervangen rolluikmotor nodig? Vraag advies

Bang dat je de nieuwe motor, ondanks een snelle levering, niet goed zal aanbrengen ter vervanging van de defecte motor? Geen idee hoe een rolluik eigenlijk in elkaar zit?

Ontvang via onderstaand formulier gratis offertes voor rolluiken of voor de automatisatie van een rolluik en verzeker jezelf van het juiste product aan een uitstekende kwaliteit tegen een snelle levering. Je zal ook zeker zijn van een vlekkeloze montage.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat wenst u?

2. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?

3. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?

4. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Bijkomende informatie

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.