Rolluiken automatiseren: kostprijs

Wil je jouw bestaande rolluiken laten automatiseren? Of wil je nieuwe rolluiken die meteen ook elektrisch kunnen worden bedient? Door ons offerteformulier in te vullen, word je in contact gebracht met vakmensen die jou een exacte prijs geven van elektrische rolluiken.

Ontvang GRATIS offertes en advies

rolluiken automatiseren

Prijzen automatische rolluiken

De gemiddelde prijs van een elektrisch rolluik zelf kost ongeveer €100,- tot €500,- per stuk. Maar hou rekening met bijkomende kosten. Zo betaal je ook voor de bediening en de montage. Onderstaande tabel geeft je een overzicht van de kosten voor een elektrische rolluik. Het type rolluik speelt ook een rol bij het bepalen van de kostprijs.

Factor  Gemiddelde kostprijs (incl. btw)
Rolluik€ 100 – € 600
Bediening€ 80 – € 250
Montage€ 100 – € 225

Bediening

De keuze voor de bediening heeft een grote invloed op de totaalprijs. De prijzen van automatische rolluiken liggen bijvoorbeeld een stuk hoger dan een rolluik met handmatige bediening.

De meeste mensen kiezen voor automatische rolluiken met schakelaar, omdat dit goedkoper is. Hoewel de prijs van een afstandsbediening wat hoger ligt, is deze wel erg prettig in gebruik, zorgt een afstandsbediening voor het elektrisch bedienen van je rolluik wel voor meer gebruiksgemak.

Vergelijken is besparen

Door offertes te vergelijken bespaar je gauw tot 30%. Offertes voor rolluiken ontvangen? Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Voordelen van automatische rolluiken

Waarom zou je een rolluik of meerdere rolluiken laten automatiseren als je die ook handmatig kan bedienen? Wel, er zijn vele voordelen aan verbonden!

  • Door rolluiken te automatiseren moet je niet iedere morgen en avond aan het lint staan sleuren. Iedereen met handmatig bedienbare rolluiken weet immers wel hoe zwaar het is om rolluiken open en toe te schuiven. Elektrische rolluiken zijn perfect voor oudere mensen.
  • Automatisatie kost niet heel veel meer dan gewone rolluiken. Zeker niet als je rolluik geplaatst worden al meteen kiest voor elektrische rolluiken. Als je reeds handmatige rolluiken hebt en die automatisch wilt laten maken, kan dit je veel duurder uitkomen doordat de motor nog speciaal moet worden afgesteld en geregeld. Ook komt het voor dat de meeste oudere rolluiken wat zwaarder zijn, waardoor de motor ook zwaarder moet zijn en vervolgens duurder uitkomt.
  • Je kan een rolluik zelf volautomatisch maken. Eenvoudiger kan bijna niet! Met behulp van een klok of zonnesensor gaan de rolluiken vanzelf open en toe. Dit kan op een bepaald uur of vanaf dat de zonnesensor de zonnestralen oppikt. Uiteraard kan je de rolluiken ook steeds zelf instellen of elektrisch bedienen.
  • Je verliest geen tijd. Een simpele druk op de knop of de afstandsbediening zorgt er al voor dat je rolluik omhoog of omlaag gaat. We slapen ‘s morgens graag allemaal die paar minuutjes langer, toch? Wel, met een automatische rolluik bespaar je die makkelijk.
automatische rolluik

Rolluiken laten automatiseren? Vergelijk prijzen

Wil je elektrische rolluiken laten plaatsen? Vraag via onderstaand formulier gratis en vrijblijvende offertes en ontvang advies van gespecialiseerde plaatsers.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?
3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.