Opbouwrolluik: voordelen, soorten & prijzen

Een opbouwrolluik functioneert nog net iets anders dan voorzetrolluiken of de inbouwrolluiken. Bij een opbouwrolluik wordt de rolluikkast binnenshuis gemonteerd, en daar komen de opgerolde lamellen dan in te zitten.

Ontvang GRATIS offertes voor opbouwrolluiken

opbouwrolluik

Soorten opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken worden van verschillende soorten materiaal gemaakt. Zoals eerder vermeld zijn de meeste opbouwrolluiken gemaakt van PVC. Het kan ook voorvallen dat mensen voor houten of aluminium opbouwrolluiken kiezen.

Opbouwrolluiken prijs

Een opbouwrolluik kost tussen de 200 en 400 euro. Afhankelijk van het motoriseren, de rolluikkast, plaatsingskosten en dergelijke kan de rolluik uiteraard in prijs toenemen.

Voorts kunnen opbouwrolluiken zowel een manuele als een elektrische bediening hebben. Elektrische rolluiken kosten wel iets meer. Een manuele bediening kost je wel meer mankracht dan een automatische bediening.

Opbouwrolluiken voordelen

Een opbouwrolluik heeft enkele unieke voordelen. Net zoals de andere soorten rolluiken (voorzetrolluiken en inbouwrolluiken) leveren opbouwrolluiken een betere thermische isolatie, inbraakwering, akoestische isolatie en meer privacy. Maar toch heeft de opbouwrolluik ook enkele eigen pluspunten, uniek aan dit soort rolluik.

Specifieke voordelen opbouwrolluiken:

  • Er is geen omkasting die het uitzicht van de gevel ontsierd.
  • Er zijn minder koudebruggen, wat voor een nog betere isolatie zorgt. Dat komt omdat de rolluik al meteen aan het raam vastzit, en er geen extra uitsparingen moeten worden gemaakt bij de plaatsing.
raam en rolluik

Opbouwrolluik nadelen

Uiteraard zitten er aan voordelen ook steevast enkele nadelen vast:

  • Een opbouwrolluik is financieel alleen een goed idee als je nieuwe ramen laat plaatsen of als je een nieuwbouw aan het zetten bent. Denk je er aan om deze rolluiken op een oudere woning te plaatsen? Opteer dan toch voor een ander type rolluik, want de kosten van een opbouwrolluik liggen veel hoger.
  • Hoewel de gevel van je huis nu zonder rolluikkast zit, moet je die wel ergens kwijt kunnen. En dat is nu in het interieur. Mogelijk ervaar je dit als onprettig of lelijk voor het interieur.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Plaatsen van opbouwrolluik

Een rolluikkast bestaat bijna altijd uit PVC, vaak gecombineerd met PVC ramen. Deze kast wordt op het raamkozijn gemonteerd, meestal nog voordat het raam geplaatst wordt.

Daarna wordt het raam gemonteerd achter de buitensteen van het kozijn. Buiten wordt het raam aangepast zodat je niet kan zien dat er een rolluik aan vastzit. Binnenshuis worden de opgerolde lamellen afgeschermd met een rolluikkast. De buitenzijde van de kast kan eventueel bekleed worden met een aluminium voorplaat.

opbouwrolluiken laten installeren

Laat het plaatsen over aan een expert

Om zelf deze rolluik te plaatsen, heb je heel wat technische kennis nodig en daardoor is het ook niet meteen aangeraden. Laat het liever over aan een gespecialiseerde vakman. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen voor rolluiken. Deze service is volledig gratis.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?

2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?

3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?

4*. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Bijkomende informatie

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.