Rolluiken verwijderen

Dat je jouw rolluiken wilt verwijderen, is te begrijpen aangezien sommige gevels worden ontsierd door rolluiken die werden geplaatst door bouwlustige vakmannen. Dat is natuurlijk niet de enige reden om rolluiken te verwijderen.

Indien een rolluik volledig kapot is of bepaalde onderdelen vervangen moeten worden, moet een rolluik ook soms weggehaald worden. Het verwijderen van de rolluik is geen al te moeilijke klus, maar het is wel belangrijk dat je bepaalde zaken juist doet om problemen te voorkomen.

Vind de juiste vakman in jouw regio

rolluiken verwijderen

Rolluik weghalen

Wil je rolluiken verwijderen, maar heb je geen idee hoe je daar aan moet beginnen? We geven je de oplossing voor verschillende situaties.

Rolluiken verwijderen en terug plaatsen

Indien de rolluik nog altijd gebruikt kan worden is het belangrijk dat je de lamellen eerst mooi in de rolluikkast terug krijgt. Eens dit is gebeurd, moet je de rolluikkast van de muur halen. Meestal gaat dit gepaard met wat slijp- en breekwerk.

Wees hier echter heel voorzichtig mee, want het is niet de bedoeling dat er scheurtjes in de rolluik, rolluikkast of muur komen te zitten. Let zeker op dat er geen al te grote koudebruggen ontstaan bij het verwijderen.

Afhankelijk van het type rolluik (voorzet-, opbouw-, of inbouwrolluik) zal er nu een groot gat zichtbaar zijn boven je raam. Dek dit voorlopig af met een zeil of iets anders tot de nieuwe/gefikste rolluik terug kan worden opgehangen.

Bevestig de geleiders en rolluikkast terug zoals het hoort en vul vervolgens de gaten die er nog zijn op. Doe dit met isolatie en gipskarton.

rolluiken weghalen

Rolluiken definitief verwijderen

Vind je de rolluiken maar niets en ga je liever voor een ander type zonwering? Of wil je gewoon de volledige muur dichten? Dan hoef je niet zo voorzichtig te werk te gaan.

In dit geval moet het gat uiteraard worden gedicht. Doe dit meteen goed, of je zit later met problemen met de condensatie en geluidsoverlast. Gebruik zwaardere materialen om dit gat op te vullen. Isolatiemateriaal alleen zal niet voldoende zijn om akoestisch te isoleren en winddichtheid te garanderen.

Wij raden aan om gebruik te maken van minstens een dubbele laag gipskartonplaat in combinatie met isolerend hout en isolatiemateriaal. Je kan het gat ook dichten met beton. Maar daar op isoleren is zeker geen slecht idee.

***Bij twijfel ALTIJD een vakman raadplegen! Soms zorgt een rolluik immers voor een bepaalde steun aan ramen en gevel en is afbreken absoluut geen goed idee.***

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welke type rolluiken wenst u (of heeft u)?
3*. Hoeveel rolluiken wenst u te plaatsen of te automatiseren?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.