Houten rolluiken

houten rolluikenVroeger werden rolluiken uit aluminium, pvc of metaal gewoonweg niet gemaakt. De enige mogelijkheid was om te kiezen voor houten rolluiken.
Doordat er veel problemen waren met houten rolluiken werd stilletjes aan overgeschakeld naar de andere alternatieven. Echter is er nu natuurlijk ook al meer onderzoek gedaan naar duurzaam hout en zou je nu dus ook weer kunnen overschakelen naar houten rolluiken.
De redenen om voor houten rolluiken te kiezen zijn divers. Enerzijds vind je de look en feel van een houten rolluik misschien mooier, anderzijds passen ze misschien beter bij bepaalde types woningen.

Wat de reden ook mag zijn. Wij helpen je alvast op weg met enkele weetjes over houten rolluiken.

 

Hoe is de houten rolluik verandert?

Net zoals bij vrijwel alles is ook de tijd voor een houten rolluik niet stil blijven staan.

  • Vroeger waren vele scharnieren uit hout gemaakt en gaven deze niet zo goed mee. Tegenwoordig zijn verbindingsscharnieren gewoon uit metaal gemaakt en zitten ze ook niet meer óp de rolluik, maar wel ín de rolluik.
  • Nog een verandering is natuurlijk de houtsoort die wordt gebruikt. Hardhout of geïmpregneerd hout dat perfect bestand is tegen allerlei weersomstandigheden wordt ook gebruikt bij rolluiken. Hierdoor hoef je dus niet meer angstig te zijn dat je rolluik zou gaan rotten.

 

houten rolluikenVoor- en nadelen

Voordelen

  • Zoals je wellicht al hebt gelezen over de andere materialen die vaak voor rolluiken worden gebruikt, zijn deze niet overschilderbaar. Met hout heb je dit voordeel natuurlijk wel. Alle kleuren die je maar wenst!
  • Je hebt vrijwel dezelfde voordelen als elk ander materiaal. Zo kan je de houten rolluik ook automatisch laten maken.
  • Unieke en zeldzame uitstraling.

Nadelen

  • Slechts verkrijgbaar bij enkele leveranciers in België.
  • Vaak duurder dan de overige varianten, omdat er minder vraag naar is.
  • Zelf plaatsing is moeilijk.

 

 

Prijs van houten rolluiken

Net zoals eender welke andere rolluik is het moeilijk om jullie met een exacte prijs naar huis te laten gaan. De totale prijs hangt immers af van heel wat factoren.
Welk hout kies je? Wat is de grootte van de rolluik? Wordt de rolluik automatisch of met de hand bediend? Wie zet de rolluik? …
Afhankelijk van deze, en heel wat meer andere, vragen kan je uiteindelijk een prijs bekomen.
Reken toch dat een rolluik + bekasting uit hout je zeker 350 euro zal gaan kosten.

Vraag offertes aan om zeker te zijn.