Rolluiken nadelen

rolluiken nadelenDe kans is groot dat je op deze website bent gekomen terwijl je informatie zocht over het plaatsen van rolluiken. De kans is ook groot dat je van plan bent om rolluiken te plaatsen of om offertes aan te vragen. Vooraleer je een van deze dingen doet moet je wel even alles op een rijtje zetten. Zowel de voordelen als de nadelen!
Als bepaalde nadelen gewoon niet opwegen tegen sommige voordelen, dan is het goed om ook eens naar alternatieven te kijken. Een rolluik plaatsen doe je immers niet zo maar…

Hieronder vind je een lijstje terug met alle mogelijke nadelen van rolluiken. Al deze rolluiken nadelen worden telkens voorzien van een woordje uitleg om alles zo duidelijk mogelijk te maken.

Alle rolluiken nadelen op een rijtje…

  • rolluiken nadelenAls je een doe-het-zelver bent kunnen rolluiken wel eens voor problemen zorgen. Zelf rolluiken plaatsen is erg moeilijk. En als je niet weet wat je doet zou het wel eens kunnen dat je extra kosten krijgt…
  • Bepaalde soorten rolluiken zijn erg duur. Eigenlijk is alleen de voorzetrolluik goedkoper, want andere rolluiken hebben een veel ingewikkelder plaatsingsproces. Daardoor moeten er meer werkuren in rekening worden gebracht… En ja, die betaal jij gewoon.
  • Hoewel dit probleem vrijwel nooit meer voorkomt kunnen rolluiken koudebruggen hebben. Zo’n koudebrug werkt de isolerende eigenschappen van de rolluiken een beetje tegen. Tijdens de winter komt er immers koude naar binnen en tijdens de zomer komt er warmte binnenshuis… Dat is natuurlijk niet de bedoeling!
  • Er is bijna altijd breekwerk nodig. Alleen voor voorzetrolluiken is er minder breekwerk nodig. Als je geen elektriciteit in de muren hebt en je wilt je rolluiken laten automatiseren, dan is er weer extra breekwerk nodig… Dus beslis dit al op voorhand om onnodige kosten later te vermijden.
  • Sommige mensen vinden het uitzicht van een rolluik niet zo mooi. Er is natuurlijk niet veel aan te veranderen. Alleen de kleuren kan je enigszins kiezen, maar het uitzicht blijft altijd wel een beetje hetzelfde.
    Als je alleen zonwering wilt zijn screens of zonneschermen misschien wel interessanter.
  • Je moet je rolluik regelmatig schoonmaken. Een of twee keer per jaar wordt aangeraden. Dit is geen eenvoudige klus. Gelukkig kan je wel bedrijven huren die dit heel snel voor je kunnen klaren als je daar zelf geen zin in hebt.