Rolluiken premies 2015

rolluiken premies 2015De premies die de Vlaamse overheid enkele jaren geleden nog gretig toekende zijn al sterk afgebouwd. In de toekomst zullen zij hoogstwaarschijnlijk volledig wegvallen of worden vervangen door nieuwe statuten en premies.
Bijna afgebouwd betekent natuurlijk nog niet dat ze volledig weg zijn! In 2015 zijn er nog steeds enkele voordelen die de Vlaamse overheid aanbiedt aan particulieren die kiezen voor rolluiken.
De BTW-verlaging van 21% naar 6% blijft ook in 2015 actief (lees hier meer) en de ecocheques kunnen ook blijven gebruikt worden.
De E-peil premie is er ook nog steeds, maar deze is wel niet meer zo makkelijk te krijgen als de voorgaande jaren. Er moet immers voldaan worden aan enkele nieuwe voorwaarden.

E-peil rolluiken premies 2015

De E-peil premie of de energieprestatiepeil premie wordt in feite niet gegeven door de (Vlaamse) overheid, maar wel door jouw netbeheerder. (Bvb. Infrax, Eandis.)
Je krijgt deze premie als de rolluiken die je installeert het veel beter doen op vlak van energie dan de wettelijk verplichte norm aangeeft.

Hoe lager dit E-peil wordt vastgesteld, hoe energiezuiniger je woning is, hoe meer jij zal besparen aan stookkosten én daarnaast geniet je uitaard ook nog van een hoge premie.

Natuurlijk zou een premie geen premie zijn als er geen voorwaarden aan waren vastgebonden…

  • Enkel toepasselijk bij nieuwbouw woning of nieuwbouw appartement.
  • Het aanvraagformulier moet binnen de 12 maanden naar je netbeheerder worden verstuurd.
  • Bij een aanvraag dat is ingediend vanaf 01/01/2015 is het maximum E-peil van de rolluik E30. Per punt dat daar vanaf gaat word je premie ook groter.

 

Natuurlijk is het ook even fijn om te weten hoeveel zo’n premie precies terugverdient.
Voldoe je perfect aan de E30 norm? Dan krijg je 1800 euro terug. Bij elk E-peilpunt minder wordt dat nog eens met 50 euro verhoogd.
Bijvoorbeeld: Een E29-peil wordt 1850 euro, een E25-peil wordt 2050 euro, enzovoort…