Terrasoverkapping prijs

Je kon al iets meer lezen over de terrasoverkapping op deze pagina. Daar deden we de voor- en nadelen al uit de doeken, gaven we een beetje meer uitleg over wat het is en wat de mogelijkheden zijn en ook de prijs. Daar gaan we in dit artikel echter nog iets dieper op in. Eveneens proberen we te vergelijken wat een terrasoverkapping kost tegenover rolluiken.
Bedenk wel dat een terrasoverkapping slechts een mogelijkheid is voor één raam. Aan iedereen raam een terrasoverkapping zetten zou een lelijk en onbegonnen werkje zijn. Bovendien zou het je veel te veel gaan kosten.

terras overkapping

Terrasoverkapping versus rolluiken

Een terrasoverkapping is niet goedkoop. Maar je krijgt er wel veel voor terug.
Als je zicht belangrijk is, is een rolluik niet altijd de beste optie. De rolluik neemt immers alle zicht af als ze volledig is afgelaten. Een terrasoverkapping doet dat niet, maar anderzijds is de overkapping ook niet zo flexibel als de rolluik.
Dit en alle andere voor- en nadelen van beide producten zijn dingen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van het een of het ander.

Een heel erg basic terrasoverkapping komt neer op ongeveer duizend euro. Als je daar graag allerlei extra’s (zoals bijvoorbeeld extra zonwering) bij besteld, zal de prijs nog een heel stuk kunnen oplopen.
Doe-het-zelf pakketten zijn over het algemeen het goedkoopst. De kwaliteit is ook erg goed. Geplaatste terrasoverkappingen nemen veel zorgen weg, maar zijn ook wel een stukje duurder. Reken toch op duizendvijfhonderd euro minimum.

terras overkapping prijs

De terrasoverkapping wordt ongetwijfeld aan het terras gezet. Daar zit meestal een groot (schuif)raam of deur. Deze plek laat dus heel wat zonlicht door of warmte ontsnappen. Met een terrasoverkapping houd je dit heel wat meer tegen. Maar natuurlijk tegen een hoge kostprijs.

De rolluik daarentegen biedt geen extra plekje om onder te zitten als het te warm word buiten. Vrij zicht is er ook niet meer, want zelf als je de rolluik maar een stukje aflaat is het meeste zicht al verdwenen.

Aan de andere kant is een rolluik wel veel effectiever tegen het blokkeren van zonlicht, warmtebesparend en veel beter tegen inbraakpogingen. Bovendien zijn de rolluiken in vergelijking altijd veel goedkoper. Reken voor dezelfde oppervlakte van de terrasramen en/of deuren misschien op vijf tot achthonderd euro.

Er is dus toch een (klein) verschil waarneembaar. Geraak je er nog steeds niet uit wijs? Vraag dan even offertes aan en leg je dilemma uit.

Offertes voor rolluiken kan je hier aanvragen.
Offertes voor terrasoverkappingen kan je hier vragen. (Sroll helemaal naar beneden)