Aluminium rolluiken

aluminium rolluikenAluminium voor de lamellen van rolluiken wordt minder vaak gebruikt dan PVC rolluiken als het gaat om een particuliere woning. In principe worden aluminium rolluiken bij particulieren alleen aangeraden als het gaat om brede rolluiken.
Alu rolluiken worden het meest gebruikt bij zaken en/of bedrijven wegens een verbeterde inbraakbeveiliging.

 

 

Voordelen en nadelen

aluminium rolluikenVoordelen

  • Aluminium rolluiken zijn sterker dan PVC of kunststof rolluiken. Ze gaan dus langer mee (altijd op- en neer laten van de rolluik), zijn beter bestand tegen guur weer (hagel, stortregen) en ongelukjes (bvb. een bal op de rolluik) leiden vaak niet tot ernstige gevolgen voor de rolluik.
  • Betere isolatiewaarde dan PVC rolluiken.
  • De beste inbraakwering met rolluiken is gegarandeerd door gebruik te maken van aluminium lamellen. Ze zijn te zwaar om op te heffen, dieven kunnen moeilijk iets tussen de lammellen krijgen en ze maken te veel lawaai als ze dit proberen.
  • Licht materiaal, wat er voor zorgt dat de rolluiken makkelijk handmatig op te trekken zijn, of bij gebruik van een rolluikmotor, dat de buismotor minder zwaar werk zal moeten leveren.

Nadelen

  • Een aluminium rolluik is een pak duurder dan de kunststof variant. Met een pak duurder, spreken we van een verdubbeling van de prijs.
  • Aluminium rolluiken wegen veel. Voor handmatige bediening kan dit soms problemen geven. Bedenk ook dat een zwaardere buismotor nodig is om deze lamellen op te trekken.
  • Vrij lawaaiierig. Als het tegen de rolluiken hagelt, zal je een metalig geluid horen. Hetzelfde geldt als je de rolluiken op of neer laat.

 

Alu rolluiken prijzen

aluminium rolluiken plaatsenSchrik niet! Aluminium rolluiken zijn erg duur. Zeker als je ze gaat combineren met een rolluikmotor.
Een exacte prijs kunnen we je natuurlijk niet geven, maar hierbij alvast een prijsvoorbeeld voor verschillende types aluminium rolluiken:

Aluminium rolluiken, met ook de rolluikkast in aluminium van ongeveer 1 meter op 1,5 meter kosten je 340 euro.
Diezelfde rolluik, zonder aluminium kast, kost je ongeveer 290 euro.

Wil je weten wat aluminium rolluiken jou exact zouden kosten? Vul dit formulier in, tesamen met het aantal ramen en (+/-) de groottes: