Voorzetrolluiken

voorzetrolluikenDe meest populaire rolluiken zijn de voorzetrolluiken. Logisch, want ze zijn het eenvoudigst te installeren en kosten ook het minst.
Voorzetrolluiken lijken een beetje op opbouwrolluiken, je kan ze op een reeds bestaand raam plaatsen, en hiervoor moeten weinig aanpassingen worden uitgevoerd. Voorzetrolluiken laten zich perfect integreren in een bestaande woning, zonder al te veel werk en geld te kosten.
Een voorzetrolluik wordt aan de buitenkant van de gevel gemonteerd. Daar wordt ze opgeborgen in een kast die net boven de bovendorpel ligt.

 

 

De voordelen van voorzetrolluiken

Naast de algemene voordelen van de rolluiken (lees hier meer) zoals het inbraakwerende aspect, de zonnewering, geluidswering, meer privacy, … hebben voorzetrolluiken ook enkele voordelen die uniek verbonden zijn aan dit soort rolluik.
De nadelen van voorzetrolluiken zijn hetzelfde als alle types rolluiken. Deze vind je op deze pagina terug.

  • Bij dit soort rolluik zijn de minste verbouwingswerken nodig. De rolluik kan reeds op een aanwezig raam worden geplaatst en er moeten niet al te veel breekwerken worden uitgevoerd.
  • De voorzetrolluik kan bij elke woning worden ingepast, terwijl dat bij de andere varianten niet altijd mogelijk is. Bovendien heb je ook een grote verscheidenheid in dit type rolluik, waardoor ze bij elk type en stijl van woning passen.
  • Bij voorzetrolluiken zijn er geen koudebruggen. Dit zijn gaten waar warmte door kan ontsnappen, of waar koude door binnen kan filtreren. Bij bepaalde andere soorten rolluiken heb je dit probleem altijd, waardoor er extra isolatie nodig is. Hier heb je dat probleem niet en hoef je dus niet te investeren in extra isolatie.
  • Door alle bovenstaande voordelen merk je wellicht op dat er minder werkuren nodig zijn om de voorzetrolluik te plaatsen. Minder werkuren betekent ook minder kosten. De voorzetrolluiken zijn dan ook de goedkoopste optie.

 

Voorzetrolluiken plaatsen

voorzetrolluikDe kast van de rolluik, de geleiders en de onderlat van het rolluikblad zijn volledig aan te passen aan je persoonlijke wensen.
Een voorzetrolluik wordt altijd buitenshuis aan de gevel bevestigd. Hier is het altijd onderhevig aan barre buitenomstandigheden, waardoor het erg belangrijk is dat de volledige rolluik uit duurzame materialen bestaat. Bovendien wordt de rolluik altijd in een laagje structuurlak gezet om de rolluik zo kras- en watervast te maken.

Niet iedereen houdt ervan dat de kast van de voorzetrolluik altijd zo goed zichtbaar is op de gevel van de woning. Daarom zijn er twee manieren van plaatsing bedacht:

Voorzetrolluik op de dag
Bij de voorzetrolluik ‘op de dag’ wordt de kast net boven het raam vastgemaakt. De kast hangt net boven de bovendorpel van het raam.
De rolluikgeleiders worden naast de beide zijden van het raam gezet.

Voorzetrolluik in de dag
De voorzetrolluik ‘in de dag’ is een klein beetje anders.
De rolluik wordt hier op het raamkozijn zelf gemonteerd.
De kast wordt eigenlijk op de bovendorpel van het raam zelf geplaatst. Hierdoor wordt ze mooier in de buitengevel geïntegreerd maar kan ze ook gedeeltelijk voor het glas hangen. In dit geval zullen e rolluikgeleiders aan de kopzijde van de gevel worden vastgemaakt.

Misschien lijkt deze manier van rolluiken plaatsen niet zo moeilijk, maar een klein foutje kan catastrofale gevolgen hebben. Indien de rolluik verkeerd wordt bevestigd zal de rolluik uiteindelijk stoppen met juist functioneren en wellicht ook nooit volledig op- of afgelaten kunnen worden.
Vraag om hulp bij onze gratis offertedienst om zo maximaal 4 offertes te krijgen van professionele vakmannen. Zo ben je zeker dat alles juist gebeurd en heb je garantie voor moest er toch wat misgaan.
Een offerte aanvragen leidt nooit tot een aankoopverplichting, en kan dus ook gewoon voor informatieve doeleinden gebeuren.

Voorzetrolluiken prijzen

voorzetrolluik in de dagVoorzetrolluiken zijn dan wel de goedkoopste der rolluiken, dat wilt niet zeggen dat ze gratis de deur uitgaan! Dit soort rolluiken hebben erg weinig breek- en kapwerk nodig en er is geen extra isolatie nodig. Hierdoor bespaar je al snel enkele tientallen tot honderden euro’s per rolluik.

Een exacte prijs kunnen we je spijtig genoeg niet voorschotelen, want alles hangt natuurlijk af van de afmetingen, kwaliteit, automatisatie, etc. van de rolluik.

Voor een voorzetrolluik van één meter op één meter moet je toch rekenen op 150 euro. Eentje van twee meter op anderhalve meter zal beginnen bij 250 euro.
Automatisatie kost minstens 150 euro extra per rolluik.
Vele bedrijven geven ook een korting als je onmiddellijk meerdere rolluiken bestelt.

Neem dit artikel zeker door als je een duidelijk overzicht wilt lezen over alle types en soorten rolluiken.
Klik door naar deze pagina als je graag offertes wilt aanvragen voor rolluiken.