Rolluikmotor

rolluikmotor elektrische rolluikenEen rolluikmotor is de mechanische motor die ervoor zorgt dat de rolluik volledig wordt geautomatiseerd. Deze motor zorgt er met andere woorden voor dat jij niet meer handmatig aan het rolluiklint moet trekken om de rolluik op te laten of af te laten.
Vaak is het een moeilijk werkje om je rolluik goed af te stellen. Het is immers belangrijk dat de rolluik niet te snel -of te traag- wordt afgesteld, aangezien er anders problemen kunnen voorkomen en bijgevolg de rolluik zal gaan blokeren.

 

 

Rolluikmotor zelf afstellen

Om bij een elektrische rolluik een rolluikmotor zelf af te stellen moet je heel geleidelijk te werk gaan.
In de buismotor voor de rolluik zit een chip die alle bewegingen registreert, daardoor kan de rolluik de bewegingen perfect kopiëren die jij doet en bijgevolg de rolluik perfect laten afstellen.

INBUSSLEUTELSOm dit te kunnen doen heb je allereerst een inbussleutel nodig. Deze sleutels komen vaak voor in een setje van verschillende inbussleutels van verschillende groottes en ze zien er uit als een ‘L’.
Deze inbussleutel stop je vooraan in de rolluikmotor. Vervolgens draai je aan de sleutel naar de plus-kant. Hierdoor zal de rolluik geleidelijk aan inrollen.
Het is belangrijk dat je dit rustig aan doet, zodat de rolluik niet vast komt te zitten!
Wanneer de rolluik volledig is opgerold, stop je met te draaien. Dit is de juiste positie voor het inrollen van de rolluik.

Vervolgens doe je hetzelfde voor het uitrollen van de rolluik, maar dit keer beweeg je de inbussleutel naar de min-kant. Laat de rolluik dit keer geleidelijk aan afzakken, tot hij het einde van het raam bereikt. Let op dat het luik niet over de ramen gaat, doe dus uiterst voorzichtig!

Hulp bij rolluikmotor

Bang dat je het niet goed zal doen? Geen idee hoe een rolluik eigenlijk in elkaar zit?
Vraag dan een gratis offerte aan voor rolluiken of voor de mechanisatie van een rolluik!