Rolluiken prijzen

rolluiken prijzenRolluiken zijn er in alle soorten en maten! De rolluik prijs kan hierdoor erg sterk uiteenlopen.
Zo moet je rekening houden met de grootte van de rolluiken, de kwaliteit, de eventuele mechanisering en mogelijke opties van de rolluiken. Wij helpen je met een gemiddelde prijs te geven per categorie rolluiken.

 

 

Rolluik prijs

Allereerst is het goed om weten dat er heel wat verschillende soorten rolluiken op de markt zijn. De meest gebruikte -particuliere- rolluiken zijn de voorzetrolluiken, opbouwrolluiken en inbouwrolluiken.
Een prijsverschil tussen deze rolluiken is mogelijk. Zo zal je meer betalen voor een inbouwrolluik, aangezien je hierbij vaak nog allerlei bouwwerken moet uitvoeren vooraleer de rolluik kan worden geplaatst. Dit moet bij een voorzetrolluik in veel mindere mate.

Natuurlijk is het ook logisch dat je meer betaalt indien de rolluik groter wordt, afhankelijk van de leverancier en de opties waarvoor je kiest.
Meestal vind je rolluiken vanaf ongeveer 100 tot en met 300 cm. Indien je grotere rolluiken wilt, zal je deze meestal op maat moeten laten maken en vergeet niet dat hieraan vaak een hoge meerkost verbonden zit.

Alle bovenstaande prijzen zijn zonder opties of mechanisering.
Ben je geinteresseerd in een gemechaniseerd, of elektrische rolluik? Geen probleem, tegenwoordig kan je deze overal vinden!

Hoe groter de elektrische rolluiken zijn, hoe hoger deze mechanisering zal kosten.

Wil je perfect weten hoeveel rolluiken bij jou thuis zouden kosten? Vraag dan een gratis offerte aan. Je wordt door maximaal 4 specialisten gecontacteerd en je hebt geen enkele aankoopverplichting!

Rolluiken prijzen nemen toe bij opties!

prijs rolluikVerder kunnen rolluik prijzen ook nog afhangen van de volgende zaken:

 • Het type van de omkasting. De rolluikkast is de opbergplaats van de lamellen, wanneer zij opgerold zitten en niet zichtbaar zijn.
  De prijs van deze omkasting kan verschillen aangezien men er allerlei aanpassingen aan kan doen.
 • Het kleur van de lamellen. Rolluiken zijn meestal verkrijgbaar in basiskleuren zoals wit, grijs, beige en zwart. Wil je een rolluik die beter aansluit bij je raamkozijnen of bij de woning, dan kan je altijd de lamellen in een ander kleurtje aanvragen. Reken toch op zo’n twintig euro extra bij kleinere ramen en tot 200 euro extra bij grotere ramen. Ook hier geldt het principe: hoe groter, hoe duurder.
  Meestal zijn lamellen verkrijgbaar in de meeste ral-kleuren
 • Een andere handigheid is een draaischakelaar. Deze draaischakelaars zijn bruikbaar bij elektrische rolluiken.
 • Eventueel kan je ook opteren voor een volledig geautomatiseerde rolluik, door een tijdklok in de rolluiken te installeren, zodat de rolluiken automatisch, op een bepaald tijdstip dicht- en opengaan.

De prijzen van rolluiken kunnen -zoals je al las- ver uiteenlopen. De prijs wordt onder andere beïnvloed door de manier van bedienen, afmetingen en de extra opties. Daarnaast betaal je meer voor het laten plaatsen van rolluiken. Het laten monteren van een rolluik kost gemiddeld € 125. Voor een rolluik van 1 meter bij 1 meter betaal je ongeveer tussen de € 100 en € 500.
Hieronder een prijsindicatie per type bediening:

 • Handmatige rolluik: prijzen vanaf € 100
 • Elektrische rolluik: prijzen vanaf € 150
 • Rolluik met afstandsbediening: prijzen vanaf € 215

(Kijk ook hier voor meer info.)