Lint rolluik

lint rolluikIndien je de kosten wilt drukken, of gewoon niet met al teveel technische snufjes wilt werken kan je je rolluik altijd nog manueel bedienen!
De rolluik is dan volledig manueel en kan enkel met de hand worden bediend. Deze rolluikband of het rolluiklint is meestal gemaakt uit nylon en relatief sterk. Toch kan het natuurlijk altijd gebeuren dat dit lint breekt… Wat dan?

 

 

Rolluiklint vervangen – Rolluikband vervangen

rolluiklintHet zal je maar overkomen, je hebt een rolluik en plots breekt het lint van je rolluik af…
Geen nood! Dit is makkelijk te repareren!

Er zijn twee systemen, met twee verschillende reparatiemethoden.
Als eerste is er het systeem met de externe rol, dit is waar de rol niet in de muur zit. Hierbij kan je ofwel de volledige rol vervangen, ofwel alleen het rolluiklint.
Indien je alleen opteert om de rolluikband te vervangen, dan moet je de rol eerst weer op spanning zetten vooraleer je het nieuwe lint op de rolluik zet.
Wil je de volledige rol vervangen? Dan begin je met de rolluik volledig omhoog te trekken (indien dit nog lukt) en vervolgens de kap eraf te schroeven.
Vergeet zeker niet om een touwtje rond de buitenkant van de rolluik te binden, zodat de rolluik niet naar beneden kan vallen.

Nadat deze voorbereidende werken zijn gedaan, neem je de oude band weg en meet je de nieuwe band op. Vervolgens bevestig je deze nieuwe band door hem tweemaal rond het wiel te draaien.
Als laatste bevestig je de band, neem je het koordje weer weg en schroef je de kap terug. Klaar!
Lees zeker altijd goed de instructies op de verpakking van de vervangingsrol!
Indien dit iets te moeilijk lijkt, kan je altijd een gratis offerte aanvragen, via onze gratis offertedienst!