Transparante rolluiken

transparante rolluikenTransparante rolluiken worden vooral gebruikt door zelfstandigen en bedrijven, maar zijn evengoed aan te kopen als particulier.
Zoals de naam al verklapt gaat het hierbij dus om (deels) doorzichtige rolluiken.
Een vervelend nadeel aan een gewone rolluik is immers dat je ze niet een beetje lichtdoorlatend kan maken. En zo verlies je je buitenzicht, warmte en lichtinval…

Een transparante rolluik is wel niet overal even ideaal. In een slaapkamer, bijvoorbeeld, wordt ze niet zo aangeraden. Maar in ruimtes waar je geen dutje in hoeft te doen is het natuurlijk wel heel aangenaam om wat lichtinval te krijgen. Denk maar aan veranda’s, woonruimtes en keukens.

 

Transparante rolluiken kenmerken

Zoals we in de inleiding al aangaven, worden transparante rolluiken voornamelijk in bedrijven of ter beveiliging van zaken gebruikt. In plaats van te kiezen voor de eerder traditionele en zware metalen rolluiken, wordt dan gekozen voor de minder agressief ogende transparante rolluiken. Het lijkt misschien niet zo, maar ze doen uitstekend dienst tegen inbraken en ramkraken.

In plaats van glas wordt een sterke vorm van polycarbonaat gebruikt. Krasjes kunnen voorkomen, maar daar wordt zo veel mogelijk aan gedaan om dit te vermijden. Zo wordt het luik op een ingenieuze manier opgerold en wordt er vaak een speciale coating aangebracht om krassen te vermijden.

Een extra voordeel die we je niet willen onthouden: Ben je zelfstandig en wil je je zaak toch een vriendelijke uitstraling laten behouden? Heel wat Vlaamse steden geven premies aan winkels die het straatbeeld mooi houden met behulp van transparante rolluiken.

 

Voordelen en nadelen

We sommen alle voor- en nadelen even snel voor je op:

  • Je behoudt de lichtinval en het zicht naar buiten.
  • Erg sterk door een slim uitgedokterde aluminium omkadering in combinatie met sterk PVC.
  • Handelaars hebben in sommige steden recht op een premie.

Nadelen

  • Geen volledige duisternis; deze rolluik biedt geen warmte- of zonwerende functie.
  • Vrij duur.
  • Kan niet door iedere vakman worden geplaatst.
  • Zwaarder dan de meeste andere soorten rolluiken.

 

Transparante rolluiken particulier

Transparante rolluiken hoeven niet alleen te worden gebruikt door zaken en winkels. Ze zijn ook vrij populair om te plaatsen bij terrasoverkappingen (of andere overkappingen) en veranda’s, door particulieren.
Door een doorzichtige rolluik behoud je immers je buitenzicht, maar houd je wel nog de warmte binnen en kom je niet in de regen te zitten.

Voor particulieren is dit type rolluik vaak aanzienlijk duurder dan andere varianten. Dat heeft alles te maken met de verschillende materialen en de uitstekende inbraakbeveiliging.

 

Transparante rolluiken prijs

Een exacte prijs kunnen we je niet meegeven, maar we kunnen wel zeggen dat het duurder zal zijn dan een rolluik uit PVC.
Vraag gerust een offerte aan via onze offertedienst. Daar krijg je tussen drie en zes offertes toegestuurd van geïnteresseerde bedrijven.