Terrasoverkappingen

terrasoverkappingEen derde vorm van zonnewering is de terrasoverkapping. Het grote voordeel ten opzichte van een rolluik is dat het zicht niet wordt ontnomen, het grote nadeel is dat een terrasoverkapping veel minder isoleert dan een rolluik. Bovendien kan je de overkapping niet overal plaatsen. Het is immers duur en nogal onhandig. Meestal wordt het geplaatst boven een terras. Voor de andere ramen dient dus wel nog een andere oplossing te worden gezocht.

 

 

Voordelen en nadelen van een terrasoverkapping

terrasoverkappingenAangezien een terrasoverkapping erg gelijkt op een zonnescherm qua vorm, zijn de voor- en nadelen ook erg gelijkend. Toch zijn er wel degelijk enkele verschillen.

Voordelen

  • Net zoals een rolluik is dit een vorm van zonnewering en bijgevolg een vorm van isolatie. Het houdt de warmte buiten en de koelte binnen (of omgekeerd), toch is een rolluik veel beter isolerend op dit vlak.
  • Het uitzicht blijft behouden met een terrasoverkapping. Hierdoor heb je ook meer voeling met de natuur rondom jouw huis.
  • Met een terrasoverkapping kan je buiten zitten en toch afgeschermd zijn tegen zon of regen. Ideaal in alle seizoenen dus!

Nadelen

  • Minder warmtewering en warmtebehoud dan bij een rolluik.
  • Je verliest een deel van de buitenshuise ruimte.
  • Slechts mogelijk om bij grote ramen te plaatsen.
  • Het prijskaartje ligt veel hoger dan dat van een rolluik.

 

Wat is een terrasoverkapping nu precies?

Een terrasoverkapping is een afdak die aan het huis wordt geplaatst ter ondersteuning en vervolgens door nog twee andere steunpalen wordt ondersteund.
Deze terrasoverkapping kan je het best vergelijken met een open veranda en is tevens verkrijgbaar in hout, aluminiumpolycarbonaat en glas.
Afhankelijk van dit materiaal betaal je ook wel wat voor een terrasoverkapping!
Reken minimaal op zo’n €1000,00 voor een terrasoverkapping van 10 m².

Uitgebreide informatie over de terrasoverkapping nodig? Kijk dan zeker eens op deze site!

 

Prijsofferte terrasoverkapping

Interesse in de terrasoverkapping? Vul de onderstaande prijsaanvraag in en kom zonder aankoopverplichtingen een prijsofferte te weten van verschillende leveranciers. Prijzen vergelijken loont! Je kan tot 30% besparen door het vergelijken van drie tot vier offertes.