Elektrische rolluiken

elektrische rolluikenElektrische rolluiken of gemotoriseerde rolluiken zijn tegenwoordig heel hip.
Ze zijn in principe hetzelfde als de gewone rolluiken, maar dan een modernere variant: ze zijn immers volledig automatisch!

Rolluiken elektrisch maken

Ben je van plan om je rolluiken elektrisch te maken, of te automatiseren?
Vergelijk de kostprijzen van verschillende vakmannen door het volgende formulier in te vullen:

Rolluikmotor

elektrische rolluiken bedienenEen rolluikmotor is de motor die ervoor zorgt dat je rolluik op- en neer gaat door een simpele druk op een knopje.
Een rolluik wordt het best met grote precisie en redelijk traag op- en neer gelaten. Dit voorkomt dat de latjes van de rolluik vastlopen of blokkeren. Doordat de rolluik zo traag wordt op- en neergelaten verminder je daarbij aanzienlijk de geluidshinder.

Er zijn in feite twee mogelijkheden om rolluiken te voorzien van een rolluikmotor.
Bij het plaatsen van nieuwe rolluiken, worden de buismotoren in de as van het rolluik gemonteerd. Deze motoren worden volledig aangepast aan de grootte van de rolluiken en het gewicht, zodat ze ideaal kunnen functioneren.

Reeds bestaande rolluiken zijn vaak iets moeilijker en iets duurder. Er moet immers goed worden gekeken naar het gewicht en de grootte van de rolluiken. Daarnaast moet de rolluikmotor ook kunnen worden geintegreerd in de reeds bestaande rolluik.

Elektrische rolluiken zijn daarbij esthetisch ook veel mooier! Door elektrische rolluiken moet je immers geen draaihendels of riemen meer in de rolluik integreren. Met een simpele druk op de knop kan je nu kiezen wanneer je elektrische rolluiken omhoog of beneden gaan.

Leuk bij elektrische rolluiken is ook de mogelijkheid om ze via een klok in te stellen. Zo moet je helemaal niets meer doen en dit schrikt dieven af, waardoor elektrische rolluiken extra inbraakwerend kunnen worden beschouwd.
Er bestaat zelf de mogelijkheid om via zonnesensoren de rolluiken op of onder te laten gaan vanaf het moment dat er zonneschijn is.

 

Rolluikmotor prijzen

De prijs van een rolluikmotor hangt af van de sterkte van de motor.
Zwaardere en grotere rolluiken moeten immers voorzien zijn van sterkere motoren.

Je betaalt ongeveer 100 – 155 euro voor een rolluikmotor die maximaal 25 kilogram kan ophouden. Een rolluikmotor die 60 kg kan ophouden heeft en duurder prijskaartje. Reken toch op 200 euro minimaal.

Wil je perfect weten hoeveel elektrische rolluiken kosten? Vraag dan een gratis offerte, zonder aankoopverplichting aan via onze offertedienst!